dinsdag 31 januari 2023

Balanceren in de ouderdom

Locatie:
 Regenboog Nuenen: Marlies Bethlehemkerk: Corine Gemeentecentrum Someren: Bernadette
Tijdstip:
 15.00  - 16.30

Als pastores voeren we regelmatig gesprekken die gaan over oud(er) worden en wat dat met mensen doet. Allerlei vragen komen dan langs, over de kwetsbaarheid van het leven, over het verliezen van naasten of van gezondheid, over God en geloof en vertrouwen, over het levenseinde. In onze gemeentes met veel senioren zijn dit relevante onderwerpen. Als voorgangers van de gemeentes van Nuenen en Helmond-Asten-Someren, hebben we daarom de handen ineengeslagen om samen een serie middagen te organiseren over deze vragen en gesprekspunten. Ook om er onderling met elkaar over te praten. Elke pastor heeft een eigen onderwerp en gaat daarmee langs alle drie onze kerken. Corine Beeuwkes over “Als de levenszin op is”. Bernadette van Litsenburg over “Spiritualiteit in de ouderdom”. Marlies Schulz over “Alleen of eenzaam?” Pieter Flach over “Mantelzorg vragen en mantelzorg geven”.