Foto's en Reacties Foto's en Reacties
Ontmoeten en verdiepen,  een reactie.
Het winterprogramma is alweer in volle gang. Fijn dat er weer zo’n gevarieerd aanbod is!
Op 28 september keken en luisterden wij naar het pelgrimsverhaal van Hans Taal. Met een groot aantal foto’s, wat filmpjes en ondersteunende muziek nam Hans ons mee op reis. De ongeveer 20 aanwezigen waren muisstil. Het was dan ook een indrukwekkend verhaal over verwerken van verdriet, groeiend vertrouwen, hartverwarmende gastvrijheid en het ontstaan van nieuwe vriendschappen. Nadat diverse vragen waren beantwoord was er nog tijd voor onderlinge ontmoeting. Met Hans en met elkaar. Het winterprogramma kwam ter sprake en iemand zei:  “er is dit jaar weer zoveel interessants, ik zou overal wel aan mee willen doen, maar ik moet keuzes maken….”  Een mooi compliment voor de commissie “Ontmoeten en verdiepen”!


 
Mijn volgende keuze: symbolisch bloemschikken. Aan de hand van een tevoren ontvangen gedicht en het opzoeken van de symbolische betekenis van bloemen, werd ik op een  nieuwe en creatieve manier aan het denken gezet over “God draagt je”.  Op een rustige en zonnige oktobermiddag maakten wij met zijn vieren heel verschillende bloemstukken naar aanleiding van dit gedicht.
Windkracht twaalf
 
Langs de lucht
Stormen de wolken
Ze jagen de zon voorbij
Maar de ogen van de Schepper zijn op mij
 
Windkracht twaalf wordt er voorspeld
Mensen bedekken hun ogen
Maar de ogen van de Schepper
Zijn op mij
 
Al gaat de storm
In mijn leven tekeer
Dan nog ben ik veilig
Want de handen van de Schepper
Dragen mij
 
(Door Ina van der Welle)
 
Gelukkig is onze eigen Ina Doornbos erbij om je te helpen en zo werden het vier mooie bloemkunstwerken. We vertelden elkaar er over. De grote bladeren die de handen van God verbeelden, de kleine groene chrysantjes die misschien onopvallend lijken maar toch gezien worden, de viooltjes die laten zien dat er na de grootste stormen toch weer iets nieuws gaat groeien en de fresia’s die symbool staan voor groeiend vertrouwen omdat je beseft dat je gedragen wordt.
 


 
Het was gezellig en waardevol,  gelukkig komt er in maart weer een kans hier aan mee te doen. Voor de workshop van 29 maart is aanmelden nog mogelijk.
                                                                                                                             
Waar ik nu zo benieuwd naar ben? Naar uw/jouw keuzes en ervaringen! Ik daag u/jou uit er ook eens over te schrijven!
 
Een hartelijke groet aan u allen,
Jeannette van Mourik
 
 Datum gewijzigd: 7-11-2017
Gewijzigd door: Max Assies
terug