Begraafplaatsen Helmond en Aarle Rixtel Begraafplaatsen Helmond en Aarle Rixtel

Begraafplaats Helmond
Deze in 1865 gestichte parkachtige begraafplaats gelegen aan de Molenstraat 20 is in eigendom van de Protestantse Gemeente Helmond. Bijzonder aan deze begraafplaats zijn de toegangspoort en enkele graven, deze hebben cultuurhistorische waarden en vallen onder het cultureel erfgoed. Op deze begraafplaats liggen, behalve natuurlijk overledenen van protestantse huize, een aantal oorlogsgraven van o.a. Schotse militairen.
De begraafplaats wordt onderhouden door een groep actieve vrijwilligers van de Protestantse Gemeente Helmond/Asten-Someren.

Begraafplaats Aarle-Rixtel
Deze kleine begraafplaats, waarschijnlijk gesticht naast een kerk in de middeleeuwen, ligt aan de Laarweg in het buitengebied van Aarle-Rixtel. Ook deze begraafplaats wordt beheerd en onderhouden door de Protestantse Gemeente Helmond/Asten-Someren.

Meer informatie
In het reglement van de begraafplaatsen kan verder worden nagegaan aan welke voorwaarden men voor het begraven/bijzetting of asverstrooiing ter plaatse dient te voldoen. Deze zijn op te vragen bij de beheerder.

Jan van den Hurk
Mob. 06-12233780
Mail. janvandenhurk@chello.nl


 

terug